Lasagne z grzybami

Ocena:

4.51 (186)

  • 25 min.
  • dla 6 osób
Przygotowanie: 25 minut
Pieczenie: 45 minut
Porcja: 335 kcal
Składniki na 6 porcji

Składniki:

  • 50 dag Lasagne Agnesi
  • 80 dag leśnych grzybów
  • 3 papryki
  • 2 cebule
  • 1/2 l sosu beszamelowego
  • 20 dag startego żółtego sera
  • 4 łyżki oliwy
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Lasagne z grzybami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Grzyby oczyścić, pokroić. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Papryki oczyścić, pokroić.
  • Cebulę z czosnkiem i grzybami smażyć 3 min na rozgrzanej oliwie. Dodać paprykę, smażyć 3 min. Wlać bulion, doprawić i wymieszać. Dusić 10 minut.
  • Na dno naczynia wlać trochę sosu, ułożyć lasagne, grzyby, posypać serem, polać beszamelem.
  • Czynności powtarzać, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinny stanowić lasagne posypane serem i polane beszamelem. Zapiekać około 45 min w temp. 180°C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne