Kwaśne jabłka z chrzanem

Ocena:

4.47 (171)

  • 10 min.
  • dla 5 osób
Dodatki do mięsa z gęsi - Kwaśne jabłka z chrzanem

Składniki:

  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • łyżka majonezu
  • łyżka chrzanu
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 łyżek uduszonych jabłek
  • sól
  • pieprz

Kwaśne jabłka z chrzanem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Dodatki do mięsa z gęsi - Kwaśne jabłka z chrzanem
  • Śmietanę mieszamy z majonezem, chrzanem i sokiem z cytryny. Dodajemy jabłka, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy w sosjerce.
  • Do duszenia najlepiej wziąć szarej renety lub antonówki i starannie odparować z nich całą wodę.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne