Krewetki w slonecznych pomidorach z ricottą

Krewetki w słonecznych pomidorach z ricottą

Ocena:

4.46 (192)

  • 30 min.
  • dla 2 osób

Przepis na pyszne krewetki w soczystych pomidorach krojonych z oliwą i czosnkiem Podravka

Składniki:

  • 250 g obranych krewetek
  • 390 g pomidorów krojonych z oliwą i czosnkiem Podravka
  • 300 g makaronu tagliatelle Podravka
  • 150 g ricotty
  • 2 łyżeczki Vegety Śródziemnomorskiej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

Krewetki w słonecznych pomidorach z ricottą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na rozgrzanej oliwie krótko podsmażyć krewetki saute (ok. 1 minuta z jednej strony).
  • Dodać pomidory krojone z oliwą i czosnkiem Podravka, wymieszać i doprawić Vegetą Śródziemnomorską. Dusić na wolnym ogniu 10-15 minut.
  • W tym czasie ugotować makaron tagliatelle Podravka, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Danie podawać na ciepło z ricottą.

Porady

Pomidory krojone Podravka z oliwą i czosnkiem to kwintesencja świeżych, aromatycznych, odpowiednio wyselekcjonowanych, pomidorów dojrzałych w śródziemnomorskim słońcu. Dodatek najwyższej jakości oliwy, a także szczyptę aromatycznego czosnku sprawi, ze Twoje dania nabiorą wyjątkowego smaku.

Udostępnij: Udostępnij

Notka redakcyjna

KULINARNY KONKURS Podravka Smaki kuchni śródziemnomorskiej Weź udział w konkursie i wygraj wycieczkę do Chorwacji dla dwóch osób 

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne