Krewetki w słonecznych pomidorach z ricottą

Przepis na pyszne krewetki w soczystych pomidorach krojonych z oliwą i czosnkiem Podravka

Dodany przez: mojegotowanie

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 250 g obranych krewetek
  • 390 g pomidorów krojonych z oliwą i czosnkiem Podravka
  • 300 g makaronu tagliatelle Podravka
  • 150 g ricotty
  • 2 łyżeczki Vegety Śródziemnomorskiej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej oliwie krótko podsmażyć krewetki saute (ok. 1 minuta z jednej strony).
  2. Dodać pomidory krojone z oliwą i czosnkiem Podravka, wymieszać i doprawić Vegetą Śródziemnomorską. Dusić na wolnym ogniu 10-15 minut.
  3. W tym czasie ugotować makaron tagliatelle Podravka, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  4. Danie podawać na ciepło z ricottą.

Wskazówki

Pomidory krojone Podravka z oliwą i czosnkiem to kwintesencja świeżych, aromatycznych, odpowiednio wyselekcjonowanych, pomidorów dojrzałych w śródziemnomorskim słońcu. Dodatek najwyższej jakości oliwy, a także szczyptę aromatycznego czosnku sprawi, ze Twoje dania nabiorą wyjątkowego smaku.

Komentarz redakcji

KULINARNY KONKURS Podravka Smaki kuchni śródziemnomorskiej
Weź udział w konkursie i wygraj wycieczkę do Chorwacji dla dwóch osób

http://beta.mojegotowanie.pl/smak-i-styl/kulinarny-konkurs-podravka-smaki-kuchni-srodziemnomorskiej
owoce morza pomidory krewetki mat. sponsorowany
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze