Kotlety schabowe duszone z cebulką i pieczarkami :

Jeszcze jedna wersja duszonych kotletów schabowych .

Dodany przez: Babciagramolka

Kotlety schabowe duszone z cebulką i pieczarkami :

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 4 duże kotlety schabowe bez kości
  • 8 pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 kostka mięsna Winiar
  • 1 szklanka wody
  • olej słonecznikowy
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka smalcu

Przygotowanie

  1. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa . Przekroić każdy na dwa .posolić , popieprzyć . Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na smalcu z olejem .Przełożyć do szerokiego garnka. Osobno usmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki w pół plasterkach. Cebulę i pieczarki wrzucić na kotlety. Dodać pokruszoną kostkę mięsną , masło i wodę. Dusić na małym gazie 10 minut , przewracając w tym czasie kotlety na drugą stronę .Pokrywka od garnka ma być lekko uchylona tak by połowa płynu odparowała.
mięso obiad pieczarki cebula kotlety schab
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze