Serduszka drobiowe smażone z cebulką i pieczarkami

Ocena:

4.43 (191)

  • 40 min.
  • dla 1 osoby
To danie mojego męza.

Składniki:

  • serduszka drobiowe
  • 1 cebula
  • kilka pieczarek
  • smalec
  • dowolne przyprawy ( papryka slodka, sol ,pieprz lub inne )

Serduszka drobiowe smażone z cebulką i pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Serduszka oczyścić i umyć. Cebule pokroić w paski,pieczarki w plasterki.
  • Serduszka posypac przyprawami. Odstawic na 15 min. Na patelni rozgrzać smalec wrzucić cebulkę i podsmażyc. Pieczarki podsmazyć. Wrzucic do naczynia zaroodpornego razem z cebulą. Serduszka smazyć okolo 20 min. Wrzucic do naczynia, wymieszać wszystkie składniki i włozyc do pieca nagrzanego do 150 stopni na 15 min . :)
  • I gotowe :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne