Kartofelki marcepanowe.

Ocena:

4.51 (144)

  • 10 min.
Przepyszne czekoladki marcepanowe.

Składniki:

  • 100 g włoskich orzechów,
  • 400 g surowej masy marcepanowej,
  • 100 g kakao w proszku do optacznia kartofelków,
  • 60 ml Cointreau (jest to likier z gorzkich pomarańczy).

Kartofelki marcepanowe. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Włoskie orzechy drobniutko posiekać. Masę marcepanową grubo pokruszyć.
  • Orzechy przełożyć do głębokiej miski, dodać masę marcepanową, wlać likier, dokładnie wymieszać, starannie wyrobić rękami na jednolitą masę. Z gotowej masy formować małe "kartofelki" o średnicy ok. 2 cm.
  • Kakao w proszku wsypać do miski, obtaczać po kolei marcepanowe kartofelki, nadmiar kakao strzepać. Gotowe kartofelki układać na talerzu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne