Kalafior i brokuł w złocistej panierce

Polecam.

Dodany przez: buciol78

Kalafior i brokuł w złocistej panierce

Dania główne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 kalafiora
  • 1 brokuł
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka masła
  • do panierki:
  • ----------------
  • bułka tarta
  • potarty ser parmezan
  • suszona pietruszka
  • papryka słodka
  • papryka pikantna
  • imbir suszony
  • sól,pieprz
  • jajka
  • mąka pszenna
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kalafior i brokuł płuczemy pod bieżącą zimną wodą,dzielimy na mniejsze różyczki,gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła.Składniki panierki mieszamy w misce.Kalafior i brokuł odcedzamy lekko studzimy i panierujemy w mące,jajku,bułce tartej. Warzywa smażymy ze wszystkich stron na złoto brązowy kolor.Dzielimy na porcje posypujemy posiekanym koperkiem.Dekorujemy cząstkami pomidora.SMACZNEGO.
warzywa obiad kolacja wegetariańska kalafior brokuł panierka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze