Kabaczek w panierce

Ocena:

4.39 (166)

  • 15 min.
  • dla 3 osób

Prosty przepis na kabaczek w panierce.

Składniki:

  • 1 sztuka kabaczek
  • 2 sztuki jajko
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 pęczka koperek
  • 8-10 łyżek bułka tarta

Kabaczek w panierce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kabaczka pokroić na plastry o grubości około 0,5 cm do 1 cm. Oprószyć sola i pieprzem. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli oraz posiekanym koperkiem. Plastry kabaczka moczyć z obu stron w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu z obu stron na lekko złoto brązowy kolor. Podawać na ciepło.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne