Groszek z cebulką

Ocena:

4.53 (200)

  • 20 min.
  • dla 3 osób
Do mięsnego obiadu jak znalazł.

Składniki:

  • 400g zielonego groszku mrożonego
  • 2 cebule
  • łyżka wegety
  • świeżo mielony pieprz do smaczku
  • oliwa z oliwek

Groszek z cebulką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Groszek trzeba rozmrozić i przelać bieżącą wodą. Cebule pokroić w kosteczkę, dodać wegetę i na oliwie podsmażyć. Wsypać groszek, doprawić pieprzem i trzymać na gazie mieszając aż się ociepli. Jeśli mamy trochę ryżu z poprzedniego dnia to można również dodać bo do tego dania pasuje jak ulał.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne