Gofry, które zawsze się udają

Metodą prób i błędów stworzyłam przepis, dzięki któremu zawsze się udają

Dodany przez:

Gofry, które zawsze się udają

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3.63 z 16 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 jajka
  • 2 szkl. mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 6 łyżek oleju
  • 2 - 2.5 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. (Mąkę podałam w zakresie od do, ponieważ daję ją często na oko,dlatego że ważna jest gęstość ciasta. Aby się udały, ciasto nie może być za rzadkie)
  2. Na początku mieszamy jajka, mleko, cukier, olej (ja robię to oczywiście mikserem), a potem wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno być gładkie i lśniące.
  3. Następnie pieczemy, a po wyjęciu podajemy z dodatkami według uznania.
  4. Smacznego !
przekąska deser gofry wafle
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze