4.55 (203)
Curry z batatów to szybki i prosty przepis na orientalny obiad. Zdrowe, pełnowartościowe danie przypadnie do gustu fanom kuchni dalekowschodniej.
1 puszka cieciorki
1 duży batat
300 g pomidorów w puszce
100 ml mleka kokosowego
2 garści świeżego szpinaku
½ cebuli
1 łyżka oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
sok z ½ cytryny
sól
Curry to lekka
Właściwości batatów
Bataty
Wykonanie
Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Czosnek drobno siekamy. Rozgrzewamy olej w garnku i smażymy na szklisto. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę batata. Dodajemy do cebuli i podsmażamy. Dodajemy passatę pomidorową. Doprawiamy solą
Porady
Sprawdź też: curry z dynią i groszkiem cukrowym