ciasto_francuskie_z_bananami

Ciasto francuskie z bananami

Ocena:

4.46 (212)

  • 60 min.
Przepis na ten deser znalazłam w Internecie, smakuje wszystkim znajomym.

Składniki:

  • 450 g gotowego ciasta francuskiego
  • 6 bananów
  • sok z 1 cytryny
  • 1 żółtko do posmarowania gotowego ciastka przed pieczeniem
  • polewa czekoladowa

Ciasto francuskie z bananami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Odmrozić ciasto francuskie. Pokroić je na 12 kwadratów. Obrać banany, pokropić sokiem z cytryny. Na każdym kawałku ciasta kładziemy ukośnie pół banana. Składamy ze sobą dwa przeciwległe rogi ciasta na bananie i chwilę dociskamy, aby ciastka w trakcie pieczenia się nie porozklejały. Przed pieczeniem posmarować ciastka roztrzepanym jajkiem. Pieczemy banany przez ok. 15 minut w 200 stopniach C. Kiedy ciastka ostygną polewamy je polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Można podawać je na zimno, jak i na gorąco.

Porady

Zobacz też: ciasto francuskie z szynką, oscypkiem i cukinią

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne