Chińszczyzna

Ocena:

4.53 (172)

  • 45 min.
  • dla 1 osoby
z wieprzowiną

Składniki:

  • 1 plaster schabu
  • 4 pieczarki
  • kilka grzybów mun
  • 3 rzodkiewki
  • łyżka kiełków soi
  • kawałek białek kapusty
  • 50 g makaronu chińskiego
  • 2 łyżki sosu teryiaki
  • marynata:
  • 1/2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu teryiaki
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • pieprz
  • do smażenia:
  • olej arachidowy

Chińszczyzna - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab pokroić w cienkie paseczki, wymieszać ze składnikami marynaty, przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin. Grzyby mun namoczyć. Na patelni rozgrzać olej arachidowy, podsmażyć mięso. Makaron zalać wrzątkiem, ale kiedy zmiękie odcedzić. Zdjąć z patelni, wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. W razie potrzeby dolać oleju. Rzodkiewki pokroić w zapałkę, grzyby mun w paski, kapustę poszatkować. Warzywa dodać do pieczarek (kilka "zapałek" rzodkiewki zostawić do dekoracji). Kiedy warzywa zmiękną, dodać mięso i makaron. Polać sosem teryiaki. Przed podaniem posypać rzodkiewką :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne