BRYZOL

Bryzol to mięso mielone smażone w kształcie placuszków i podawane z zasmażaną cebulą. PYCHA

Dodany przez: tila0

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 2.75 z 20 głosów)

s

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • 5 dużych cebul
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • Tłuszcz do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Przyprawy

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, 1 cebula pokrojoną drobno w kosteczkę i ząbkami czosnku posiekanymi bardzo drobno. Doprawić pieprzem, solą i innymi przyprawami wg uznania.
  2. 2. Resztę cebul pokroić w talarki i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  3. 3. Mięso uformować w płaskie placuszki i obtoczyć w bułce tartej.
  4. 4. Mięso smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  5. 5. Po usmażeniu nałożyć na placki z mięsa mielonego usmażoną cebulę.
  6. 6. Takie bryzole można przygotować także na grillu.
  7. Smacznego
mięso obiad kolacja cebula mięso mielone bryzol
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze