Człowiek od kuchni

Antoni-Porowski-fot. GettyImages-2
04.06.2020

Antoni Porowski – Kanadyjczyk z polskim smakiem

Antoni Porowski to Kanadyjczyk o polskich korzeniach, który o polskim jedzeniu mówi z największą czułością. Pasjonat kulinariów, który w programie „Porady Różowej Brygady” (ang. Queer Eye) podpowiada uczestnikom jak zdrowo, smacznie i prosto gotować. W cyklu „Człowiek od kuchni” przedstawiamy kulinarną drogę Antoniego Porowskiego.

Beza wg przepisu Katarzyny Nowakowskiej autorski książki "Skandal"
03.06.2020

Beza z truskawkami i pstrąg pieczony z cytrynami i rozmarynem. Autorka "Skandalu" poleca swoje przepisy

Najnowsza książka Katarzyny Nowakowskiej "Skandal" to wciągająca historia z licznymi zwrotami akcji - a sama autorka dobrze wie, że angażujące zajęcie to... pieczenie i gotowanie w kuchni! Specjalnie dla nas K.N. Haner przygotowała bezę z truskawkami i pstrąga pieczonego z cytrynami oraz rozmarynem. Sprawdźcie te przepisy i rąbek tajemnicy o książce "Skandal".

dzien-dziecka-min
01.06.2020

MasterChef na Dzień Dziecka. Spytaliśmy uczestników o ulubione dania!

Każdy z nas lubi wracać do smaków dzieciństwa. Dań, które sprawiają, że czujemy się komfortowo i bezpiecznie. Z okazji Dnia Dziecka zapytaliśmy uczestników programu MasterChef Junior i MasterChef o to, jak zaczęła się ich przygoda z gotowaniem i co najbardziej lubią jeść. Sprawdźcie, co nam zdradzili – ich odpowiedzi nieraz was zaskoczą!

roberts-sowa
29.05.2020

Robert Sowa zaprasza do N31. W zespole nowy szef kuchni!

Robert Sowa po kilkumiesięcznym lockdownie otworzył ponownie swoją restaurację N31 mieszczącą się przy Nowogrodzkiej 31 w Warszawie. Powrót to nie tylko smaczne zmiany w karcie menu, ale także powiew świeżości w zespole restauracji. Za sterami w kuchni staje szef kuchni Tomek Karolak. Czym zaskoczy smakoszy odwiedzających N31? Podpytaliśmy! Szczegóły poniżej.

Gaja Suchocka
27.05.2020

Gaja Suchocka: „Własna książka to duża satysfakcja” – rozmowa ze zwyciężczynią MasterChefa Junior

Gaja Suchocka, to zwyciężczyni 5. edycji MasterChefa Junior. Sukces osiągnęła wykonując finałową bezę z lemon curd. Nam opowiedziała, co czuje widząc swoją książkę, czym się inspiruje i jakie zmiany nastąpiły po wygranie programu. W cyklu Człowiek od kuchni porozmawialiśmy nie tylko o książce.

Agata Ziemnicka
24.05.2020

Agata Ziemnicka: Dążę do prostoty

Agata Ziemnicka, dietetyczka i psycholożka. Uważa, że „zwyczajna” żywność może być też pokarmem dla duszy. Sama zaczyna dzień od soku. – To znak dla organizmu: „widzę cię i dbam o ciebie” – przekonuje. W wywiadzie dla magazynu "Moje Gotowanie" opowiedziała Dorocie Filipkowskiej  nie tylko o sokach i koktajlach z książki "Soki i koktajle w minutę".

Gaja Suchocka_1_fot. M. Klaban-min
21.05.2020

4 przepisy z książki Gai Suchockiej, które będziecie chcieli przetestować od razu

Zwyciężczyni piątej edycji programu MasterChef Junior właśnie wydała swoją książkę. Znajdziecie w niej mnóstwo przepisów na pyszne dania. My wybraliśmy cztery przepisy, które przetestujemy w pierwszej kolejności, do czego serdecznie zachęcamy i was. Są proste do przygotowania, a efekty zapowiadają się spektakularnie!

Gaja Suchocka - kwestionariusz kulinarny
19.05.2020

Gaja Suchocka - kwestionariusz kulinarny

Gaja Suchocka to najmłodsza zwyciężczyni programu MasterChef Junior. Młody wiek sprawia, że dorośli są pod wrażeniem prawdziwych umiejętności Gai. 13 maja 2020 zadebiutowała książka z przepisami z programu. W ramach cyklu „Człowiek od Kuchni” przepytaliśmy Gaję Suchocką, jak zaczęła się jej kulinarna przygoda.

MasterChef Junior 5 FINAŁ
10.05.2020

MasterChef Junior 5 finał - kto wygrał i jakie dania były najlepsze

MasterChef Junior 5 finał za nami! Kto wygrał? Spośród trojga najlepiej gotujących dzieci w Polsce zwycięzca mógł być tylko jeden! W finale znaleźli się: Gaja Suchocka, Franek Lorenc i Sonia Rudolf. Oczy wielu fanów programu kulinarnego dla dzieci zwrócone były szczególnie na najmłodszą uczestniczę w historii polskiej edycji. Gaja Suchocka udowodniła, że nie ma sobie równych. Jakie danie okazało się być najlepsze? Co oceniali jurorzy, czyli Ania Starmach, Mateusz Gessler i Michel Moran? O tym poniżej!

Damian Kordas
01.05.2020

Damian Kordas – kwestionariusz kulinarny

Gotuje z uśmiechem i prawdziwą pasją. Damian Kordas, autor książek kulinarnych i zwycięzca czwartej edycji programu „MasterChef Polska”, sztuki kulinarnej uczył się pod okiem babci, a dziś sam podpowiada, jak smacznie łączyć dobrze znane i nowe produkty. W cyklu „Człowiek od kuchni” opowiada nam, jak poznaje smaki w trakcie podróży, gdzie spróbował pierwszy raz móżdżku i bez jakiego gadżetu w kuchni nie wyobraża sobie gotowania.