kwadrat

Magdalena Pomorska

Redaktor prowadząca i product owner mojegotowanie.pl oraz przyslijprzepis.pl. Z wykształcenia socjolog. Doświadczenie zbierała jako redaktor prowadząca i wydawca w serwisach lifestylowych o2/Wirtualna Polska. Prywatnie kolekcjonerka książek kulinarnych i kucharskich, miłośniczka gotowania i fanka sudoku.

Delivery
03.04.2020

Podano do domu! Rusza Delivery Week - festiwal dostaw z restauracji

Na pomoc Gościom i restauracjom rusza DeliveryWeek! To świetny sposób na domową nudę i pomoc polskim niezależnym restauracjom. Na www.DeliveryWeek.pl można już zamawiać 2-daniowe autorskie menu w festiwalowej cenie 35zł - do wyboru z bezkontaktową dostawą lub  odbiorem własnym.

Fotografia kulinarna
30.05.2020

Fotografia kulinarna w praktyce. Radzi Karola w pixelach

Jak robić apetyczne zdjęcia potrawom? To pytanie zadanie sobie wielu fanów pyszności i gotowania. Przybliżamy odpowiedź wraz z ekspertami od fotografii kulinarnej! Czas na kolejną odsłonę "Fotografia kulinarna w praktyce", a tym razem swoimi trikami i doświadczeniem z fotografią dzieli się z nami Karolina Rutkowska, czyli Karola w pixelach.

Fotografia kulinarna - Mientablog - Diana Kowalczyk
14.07.2020

Fotografia kulinarna w praktyce. Porady Mientablog - Diana Kowalczyk

Fotografia kulinarna to z jednej strony pasja, a z drugiej sposób na życie. W naszym cyklu "Fotografia kulinarna w praktyce" przepytujemy fotografów jedzenia, jakie triki, wspomnienia i podpowiedzi mają dla każdego, kto chciałby podążać taką ścieżką. Tym razem swoje patenty zdradza Diana Kowalczyk, autora bloga kulinarnego Mientablog, zwyciężczyni Pink Lady Food Photographer of the Year 2020.

Gotuj jak MasterChef - Książki z programu
18.10.2020

Gotuj jak MasterChef - tylko teraz książki zwycięzców programu w specjalnej cenie

Gotuj jak MasterChef w swojej kuchni! Dania z programu i ulubione propozycje zwycięzców i uczestników programu "MasterChef Polska" są na wyciagnięcie ręki, a dokładniej na jeden klik na www.kultowy.pl. Sprawdźcie, które tytuły książek z programu MasterChef polecamy najbardziej i jak upolować je w specjalnej ofercie cenowej.

moje-gotowanie-kwiecie-2020
19.03.2020

"Moje Gotowanie" na kwiecień. Wielkanocne dania i inne pyszności

Kwietniowe numer "Moje Gotowanie" to mnóstwo inspiracji, jak zaplanować tegoroczne święta wielkanocne. Ciasta, paschy, faszerowane jajka czy domowe wędliny - to tylko część przepisów na domowe pyszności. Magazyn można zamówić na www.kultowy.pl z darmową wysyłką!

policzek-wolowy
20.06.2020

Casablanca - kuchnia śródziemnomorska na Mokotowie

Casablanca to dwupoziomowa restauracja na warszawskim Mokotowie. W menu króluje kuchnia śródziemnomorska, ale lokal tętni życiem nie tylko za dnia! Szef Kuchni Grzegorz Wroński w menu zawiera wszystkie sezonowe pyszności na przystawki, dania główne i desery. W ramach Restaurant Week wiosna 2020 odwiedzamy to miejsce i sprawdzamy, czy jest tak smacznie, jak się zapowiada. To też czas, aby wesprzeć ten lokal i inne, które biorą udział w edycji #WiwatGoście!

grafika-wideo
13.03.2020

Kimchi, kotlet mielony i ciasta drożdżowe. Rozmawiamy o marcowym numerze "Moje Gotowanie"

Menu na przednówek to wyzwanie, ale magazyn "Moje Gotowanie" ma sprawdzone przepisy na marzec. Jakie? Posłuchajcie porady redaktor naczelnej magazynu - Renaty Chodorowskiej. W rozmowie z redaktor prowadzącą serwisu mojegotowanie.pl podpowiedziała, jak zamieniać drożdże suche na świeże, jak zrobić domowe kimchi i upiec w domu chaczapuri - gruzińskie pieczywo.

Farma dyń
19.09.2020

Farma dyń i stragany pełne hokkaido. TOP4 miejsc dla dyniomaniaków

Farma dyń to jedno z najbardziej obleganych smacznych miejsc jesienią. Popularnością cieszą się też stragany wypełnione różnymi odmianami dyni. Warto pamiętać o tym, że nie tylko hokkaido jest pyszna i ładna! Oto 4 miejsca w Polsce, które polecamy odwiedzić, jeśli też uwielbicie dyniobranie z dynią piżmową i baby boo, a muskaty i odmiana dyni halloween rządzi w waszych kuchniach.

naturalnie-slider
01.05.2020

Agnieszka Cegielska Naturalnie - pakiet książek dla smaku i zdrowia. 3 powody, dlaczego to lektura obowiązkowa

Agnieszka Cegielska, autorka książek z serii "Naturalnie", udowadnia, że zdrowe wybory łatwo połączyć w kuchni z pysznym smakiem. W książkach "Naturalnie", "Naturalnie 2" i "Naturalnie w kuchni" to zbiór porad o wyjątkowych produktach spożywczych i praktycznych przepisów, jak włączyć je do codziennego menu. Z kodem "WIOSNA" pakiet książek Agnieszki Cegielskiej jeszcze w niższej cenie! Sprawdźcie, dlaczego warto kupić i przeczytać te tytuły.

gaia-slider
06.02.2020

Gaja Kuroń o smakach dzieciństwa, zero waste i diecie na co dzień

Gaja Kuroń, dietetyczka i miłośniczka gotowania, udowadnia, że życiowe pasje często wynosi się z domu. Podobnie jak niegdyś tata, a obecnie rodzeństwo, w kuchni czuje się w swoim żywiole. Udowodniła to w programie "MasterChef Polska". W naszym cyklu "Człowiek od kuchni" Gaja Kuroń opowiedziała o kulinarnych inspiracjach, nietypowych przysmakach do szkoły i dietetycznych trikach na co dzień.