Zielona soczewica z marchewką

Ocena:

4.47 (198)

  • 10 min.
  • dla 5 osób
Świetna jako dodatek do dań z mięsa kaczki lub gęsi, ale pyszna też jako samodzielna przekąska - zielona soczewica z marchewką.

Składniki:

  • 2 łyżki tłuszczu gęsiego
  • posiekana cebula
  • 3 ugotowane marchewki
  • 1/2 kg ugotowanej zielonej soczewicy
  • 3 łyżki magii
  • 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku
  • szczypta cukru
  • garść siekanej natki pietruszki
  • pieprz

Zielona soczewica z marchewką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Dodatki do mięsa z gęsi i kaczki - zielona soczewica z marchewką
  • Na tłuszczu szklimy cebulę, dokładamy grubo startą marchewkę oraz soczewicę. Doprawiamy maggi, wkruszamy lubczyk i dosładzamy. Mocno dgrzewamy, jeśli jest za suche, wlewamy kilka łyżek bulionu. Mieszamy z natką i pieprzem.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne