Zapiekane warzywa faszerowane kalafiorowym curry

Ocena:

4.49 (154)

  • 30 min.
  • dla 2 osób

Zapiekane warzywa faszerowane kalafiorowym curry to szybka przekąska na bazie wcześniej przygotowanego curry. Rodzinny obiad stanie się prawdziwą ucztą z zapiekanymi warzywami z dodatkiem curry.

Składniki:

  • Kilka łyżek curry z kalafiora (link do przepisu poniżej)
  • Mielone mięso (lub krewetki)
  • Kilka ząbek czosnku
  • Kumin
  • Ryż ugotowany na półtwardo
  • Warzywa do faszerowania: papryki
  • pomidory
  • cukinie
  • Odrobina bulionu
  • Do posypania: zielenina
  • Sos do podania: gęsty jogurt
  • mielona papryka i czosnek

Zapiekane warzywa faszerowane kalafiorowym curry - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Curry z kalafiora mieszamy z mielonym mięsem (lub krewetkami) podsmażonym z czosnkiem i kuminem
  • oraz ugotowanym na półtwardo ryżem.
  • Faszerujemy wydrążone papryki
  • pomidory lub cukinie
  • skrapiamy bulionem i zapiekamy
  • aż warzywa będą miękkie
  • ale jędrne.
  • Posypujemy zieleniną. Zapiekane warzywa faszerowane kalafiorowym curry podajemy z sosem na bazie gęstego jogurtu
  • mielonej papryki i czosnku.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 7/2018.

Porady

Zobacz: curry z kalafiora

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne