Tosty z farszem pieczarkowym

Ocena:

4.46 (143)

  • 45 min.
  • dla 1 osoby
Pomysł na śniadanie

Składniki:

  • 1 opakowanie chleba tostowego
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 10 dkg wędliny w kawałku
  • 10 dkg sera żółtego
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
  • zioła prowansalskie
  • olej

Tosty z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać starte na grubym oczku pieczarki i smażyć do odparowania wody. Doprawić. Wędlinę i ser również zetrzeć na grubym oczku i dodać do pieczarek. Wymieszać. Nakładać na chleb tostowy po dwie łyżki farszu, przykrywać kromką chleba i zapiekać w opiekaczu natłuszczonym olejem. Podawać z ketchupem :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne