PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM PIECZARKOWYM

DANIE W PÓL GODZINY

Dodany przez: prze -967

PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM PIECZARKOWYM

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • PLACKI;
  • 1 KG ZIEMNIAKÓW
  • 1 JAJO CAŁE
  • 1 CEBULA
  • 1/2 SZKLANKI MĄKI
  • OLEJ DO SMAŻENIA
  • FARSZ;
  • 1/2 KG PIECZAREK
  • 5 ŁYŻEK GĘSTEJ ŚMIETANY
  • 2 ŁYZKI MAKI
  • SÓL,PIEPRZ DO SMAKU
  • DODATKI;
  • 1/2 GESTEJ ŚMIETANY
  • 3 OGÓRKI KISZONE

Przygotowanie

  1. 1.ZIEMNIAKI I CEBULĘ ZETRZEĆ NA TARCE O MAŁYCH OCZKACH.
  2. 2.DODAĆ MAKĘ.WBIĆ CAŁE JAJKO ORAZ DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU.
  3. 3.NA PATELNI ROZGRZAĆ OLEJ I USMAŻYĆ MAŁE PLACKI.
  4. 4PIECZARKI POKROIĆ I PODSMAŻYĆ DODAJĄC WYMIESZANĄ MAKĘ ZE ŚMIETANĄ I DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM.
  5. 5.USMAŻONE PLACKI UŁOŻYĆ NA TALERZU POLAĆ SOSEM PIECZARKOWYMNA TO 1ŁYŻKĘ SMIETANY GĘSTEJ
  6. 6.CAŁOŚĆ UDEKOROWAĆ KISZONYMI OGÓRKAMI POKROJONYMI W PIÓRKA..
grzyby obiad kolacja mąka olej ziemniaki PIECZARKI.ŚMIETANA
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze