Szczupak w zalewie octowej.

pycha.

Dodany przez: bukietroz

Szczupak w zalewie octowej.

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • Składniki:
  • sprawiony szczupak
  • sól z przyprawami-sól ziołowa(można taką kupić w polo markecie"Markety")lub sama sól
  • mąka
  • olej.
  • Zalewa:
  • 2litry wody
  • sól
  • ocet
  • cukier
  • 2małe cebulki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie 3ziarenka
  • pieprz 3 ziarenka

Przygotowanie

  1. Szczupaka oczyszczamy,myjemy.Kroimy w dzwonka i posypujemy solą z przyprawami,odstawiamy na pół godzinki.Na rozgrzewamy olej,rybkę obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z obu stron.
  2. Wodę wlewamy do i wkładamy obraną cebulkę i przyprawy.Gdy się zagotuje doprawimy do smaku solą,cukrem i octem wedle uznania.
  3. około 10min,zdejmuje z ognia i wkładamy usmażoną rybkę.Odstawiamy do ostygnięcia.Najlepiej smakuje drugiego dnia.
ryby obiad ryba cebula ocet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze