skrzydelka_w_zalewie_octowej

Skrzydełka w zalewie octowej

Ocena:

4.2 (254)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 4 osób

Skrzydełka w zalewie octowej to pyszna przekąska, którą przygotowuję na spotkania z rodziną.

Składniki:

  • Składniki:
  • 2 kg. skrzydełek z kurczaka
  • Zalewa:
  • 6 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 4 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki soli
  • 5 łyżek cukru
  • 2 cebule
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • liśc laurowy
  • kilka ziaren gorczycy

Skrzydełka w zalewie octowej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przygotowanie:
  • Skrzydełka dokładnie myjemy, kroimy (tzw. lotki odrzucamy) pozostawiamy dwie części.
  • Części, które zostawiliśmy do potrawy gotujemy pół godziny w bulionie z kostek rosołowych.
  • Następnie smażymy je na oleju w panierce z jajka i bułki tartej. Smażone skrzydełka układamy w dość głębokim naczyniu.
  • Po usmażeniu wszystkich skrzydełek zalewamy gorącą zalewą przygotowaną z w/w składników. Potrawę przygotowujemy dwa dni przed spożyciem, wtedy skrzydełka maja wyśmienity smak.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne