Spaghetti all'arrabbiata

Ocena:

4.51 (182)

  • 15 min.
  • dla 1 osoby
Pikantne,szybkie danie.

Składniki:

  • 100 g spaghetti
  • pomodori pelati (pomidory, z puszki ,obrane ze skorki we wlasnym sosie )
  • olej
  • sucha pikantna papryczka w kawałkach
  • czosnek
  • pietruszka

Spaghetti all'arrabbiata - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać olej z oliwek ( nie żalujcie go sobie a będzie pyszne ) .Pokroić drobno czosnek , pietruszkę ( najlepiej świeża ) i papryczke .Wrzucić na rozgrzany olej .Nie przypalic bo sos będzie gorzki .Wlać na patelnie pomodori pelati pokrojone na kawalki, posolic.Podsmażyc przez ok.10 minut.Do gotowego sosu dodac dopiero co ugotowane spaghetti.Wymieszać dokladnie i ponownie posypać świeża pietruszka .
  • Pomodori pelati można zastąpic świeżymi pomidorami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne