Sernik z piernikami

Jest doskonałym deserem po niedzielnym obiedzie:)

Dodany przez: dj_Beny

Sernik z piernikami

Serniki

Czas przygotowania:
Porcje:
24 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Składniki:
  • - 1,5 kg sera zmielonego 3 razy.
  • - 35 dkg cukru pudru
  • - 11 jajek
  • - 2 cukry waniliowe
  • - 1 i pół budyniu śmietankowego
  • - opakowanie (500 g) pierników w czekoladzie bez nadzienia.
  • Polewa:
  • - 1 czekolada mleczna
  • - 1 czekolada gorzka
  • - 10 dkg margaryny
  • - 15 dkg rodzynek (zalać alkoholem na całą noc)

Przygotowanie

  1. Przygotowanie ciasta:
  2. Margarynę ucierać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  3. Dodawać po jednym żółtku i po łyżce sera.
  4. Dodać też budyń (proszek)
  5. Białka ubić i dodać do masy, lekko wymieszać.
  6. Połowę masy wylać na blachę, ułożyć na nią pierniki i wylać pozostałą masę.
  7. Piec 70 minut.
  8. Wykonanie polewy:
  9. Margarynę roztopić w małej ilości wody, dodać połamane czekolady.
  10. Roztopić na płynna masę.
  11. Dodać odsączone rodzynki.
  12. Wymieszać i studzoną polewą polać sernik.
Boże Narodzenie deser sernik pierniki sernik z piernikami
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze