sernik_z_caluskami

Sernik z całuskami

Ocena:

4.48 (201)

  • 1 godz. 20 min.
Niesamowicie lekki sernik kryjący słodkie "całuski" w środku,

Składniki:

  • na dużą blaszkę piecową 34 x 38 cm
  • na biszkopt:
  • ● 5 jajek
  • ● 5 łyżek cukru
  • ● 5 łyżek mąki
  • ● 1 łyżka kakao
  • na masę:
  • ● 2 opakowania ciepłych lodów (u nasz "mini" z LIDLA)
  • ● 1 kg twarogu (z "wiaderka" lub trzykrotnie mielony)
  • ● 3 opakowania galaretki cytrynowej
  • ● 500 ml śmietanki kremówki 30%
  • do dekoracji: starta czekolada dobrej jakości

Sernik z całuskami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z podanych składników pieczemy biszkopt. Studzimy.
  • Z ciepłych lodów odcinamy spody. Lody ustawiamy na biszkopcie. Śmietankę ubijamy. Galaretki rozpuszczamy w 0,75 litra wrzątku, studzimy. Twaróg mielimy. Mieszamy ze śmietaną i tężejącymi galaretkami. Wylewamy na ciasto. Oprószamy czekoladą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne