Sandacz z sosem cytrynowo- maślanym

Nie każdy lubi karpia, pstraga bo mówią że smakuje mułem. Natomiast jest ryba dla nich- to sandacz.

Dodany przez: loken24

Sandacz z sosem cytrynowo- maślanym

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • Filet z sandacza
  • cytryna
  • delikat do ryb ( przyprawa )
  • kawior ( jeśli ktoś posiada )
  • olej, mąka
  • sos maślano-cytryowy (Knorr)
  • pietruszka

Przygotowanie

  1. Fileta skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy delikatem. Zostawiamy na ok 2 godziny. Smażymy na oleju, uprzednio obtoczonego w mące. Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy troszkę cytryny i pietruszkę. Dekorujemy cytryną i kawiorem - polewamy sosem. ( Jeżeli ktoś nie ma gotowego sosu może go sporządzić sam. Na patelnie kładziemy łyżkę masła, dodajemy pół łyżki mąki, lekko podsmażamy i zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny i pietruszkę.) Jedyna wadą tego przepiu jest cena ryby. Polecam i Życzę smacznego. Zachęcam również do obejrzenia innych moich przepisów.
ryby obiad sos sandacz kawior
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze