Sałatka z pekińskiej kapusty na szybko.

Bardzo aromatyczna sałatka - polecam do mięsa lub ryb.

Dodany przez: Marcela

Sałatka z pekińskiej kapusty na szybko.

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • mała kapusta pekińska
  • papryczka marynowana
  • suszony koperek
  • suszona pietruszka
  • suszona papryka w proszku(ostra)
  • suszone zioła- bazylia, tymianek
  • łyżka oliwy
  • ocet jabłkowy
  • czerwona cebulka
  • 1/3 puszki kukurydzy

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską siekamy, papryczkę jak i czerwoną cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Do kapusty i pokrojonych warzyw dodajemy kukurydzę. Następnie przygotowujemy sos do sałatki- należy do małej miseczki wlać łyżkę oliwy i dodać suszony koperek, paprykę i suszoną pietruszkę, oraz zioła tak przygotowaną mieszankę należy posolić i dodać do sałatki. Na koniec sałatkę delikatnie skrapiamy octem jabłkowym.
warzywa sałatka przekąska wegetariańska ziola koperek kapusta pekińska papryka marynowana ocet jabłkowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze