Salatka z pekinka

Dodatek do obiadu i nie tylko! Latwa i ekspresowa w wykonaniu.

Dodany przez: sarenka

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • srednia glowka kapusty pekinskiej,
  • duza marchewka,
  • duza czerwona cebula,
  • puszka kukurydzy (ok 260g po odsaczeniu),
  • 2 duze ogorki konserwowe,
  • duze jablko,
  • 3 lyzki jogurtu naturalnego,
  • 4 lyzki majonezu (opcjonalnie),
  • sok z polowy cytryny (opsjonalnie),
  • swiezo zmielony pieprz, sól,

Przygotowanie

  1. Warzywa i jablko myjemy, obieramy. Kapuste drobno siekamy, marchewke i jablko tarkujemy na tarce o wiekszych oczkach, cebule i ogórki kroimy w bardzo drobniutka kosteczke, kukurydze odsaczamy. Laczymy wszystkie sklaniki. Mieszamy jogurt, majonez, sok z cytryny, doprawiamy i dodajemy do salatki, dokladnie mieszamy i probujemy do smaku. Przechowywac w chlodnym miejscu, mozna dodac natke pietruszki.
warzywa sałatka Jabłko kukurydza kapusta pekińska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze