Racuszki z mąki kukurydzianej z cukinią

Ocena:

4.42 (212)

  • 40 min.
  • dla 5 osób

wyśmienite :* można podać jako deser

Składniki:

  • 20 dag cukinii
  • 6 łyżek mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • sól
  • Do smażenia:
  • olej
  • Do posypania:
  • cukier puder

Racuszki z mąki kukurydzianej z cukinią - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cukinię zetrzeć na tarce do jarzyn, osączyć na sicie z nadmiaru soku, wymieszać z mąką oraz jajkami i posolić. Łyżką kłaść porcje ciasta na rozgrzany olej, formować owalne placuszki i smażyć z obu stron na rumiano.
  • Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne