Pierś z grilla

Pierś z kurczaka na grillu

Dodany przez: laleczka20

Pierś z grilla

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
300 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • pierś 1.1/2 kg
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku startego
  • szczypta papryki czerwonej ostrej
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 3 łyżeczki przyprawy do grilla do kurczaka

Przygotowanie

  1. Robimy marynatę:
  2. do miski wlewamy oliwę z oliwek dodajemy czosnek starty paprykę mieloną czerwoną ostrą i ocet winny mieszamy i dodajemy przyprawę do grilla kurczak . Pierś nacieramy marynatą i zostawiamy na 1 godzinkę w lodówce najlepiej . Po tym czasie smażymy na grillu . Wcale nie jest sucha za to jak jesz to wydaje się lekko chrupiąca . Fajny smak polecam . Pierś piecze się szybko można podać ją z sałatka wiosenną .
mięso obiad czosnek pierś oliwa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

 

Komentarze