Farsz do bułeczek grzybowy (może być z grzybów leśnych lub pieczarek)
Mleko
Ser żółty gouda
Jajko
Tarta bułka
Olej
Nadziewane bułeczki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Bułeczki przekroić na połowę nie do końca, wybrać ze środka miękką część. Ser żółty zetrzeć na tarce, wymieszać z bułką i farszem grzybowym. Tym nadzieniem wypełnić środki bułek, zlepić jak pierogi. Następnie maczać bułki w mleku, bułce tartej, w jajku i znów w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z 2 stron. Podawać z sosem majonezowym lub keczupem.
Przepis na farsz grzybowy z którym są te bułeczki:
Grzyby leśne gotowane
Cebula
Olej
Przyprawy
Kostka grzybowa
Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać grzyby gotowane również drobno posiekane. Smażyć na patelni, dodać ½ kostki grzybowej, pieprz i wegetę. Farsz nadaje się do pierogów, bułeczek czy naleśników – pasztecików. Bardzo aromatyczny.