Muffiny czekoladowe z marmoladą

Pyszniusie :)

Dodany przez: jasminaa

Muffiny czekoladowe z marmoladą

Muffiny i babeczki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 3.33 z 9 głosów)

  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • * 250 g maki
  • * 1 plaska łyżeczka sody
  • * 1/2 szklanki cukru
  • * dwa duże jajka
  • * olej
  • * 150 ml mleka
  • * 2 łyżki kakao
  • * marmolada z czarnej porzeczki

Przygotowanie

  1. Mieszam suche składniki czyli mąkę, proszek, sodę oraz cukier, kakao. Osobno łączę rozkłócone jajka, olej, mleko, 2 łyżki oleju. Mokre składniki przelewam do suchych, mieszam.
  2. Formę do muffinek wykładam posmarowanymi olejem papilotkami. Następnie zalewam je łyżką ciasta. Kładę łyżeczkę marmolady i zalewam pozostałą masą.
  3. ( 3/4 foremki).
  4. Piekę 25 minut.
czekolada przekąska deser dla dzieci muffiny marmolada kakao babeczki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze