muffiny_czekoladowe_z_marmolada

Muffiny czekoladowe z marmoladą

Ocena:

4.35 (175)

  • 20 min.
Pyszniusie :)

Składniki:

  • * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • * 250 g maki
  • * 1 plaska łyżeczka sody
  • * 1/2 szklanki cukru
  • * dwa duże jajka
  • * olej
  • * 150 ml mleka
  • * 2 łyżki kakao
  • * marmolada z czarnej porzeczki

Muffiny czekoladowe z marmoladą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mieszam suche składniki czyli mąkę, proszek, sodę oraz cukier, kakao. Osobno łączę rozkłócone jajka, olej, mleko, 2 łyżki oleju. Mokre składniki przelewam do suchych, mieszam.
  • Formę do muffinek wykładam posmarowanymi olejem papilotkami. Następnie zalewam je łyżką ciasta. Kładę łyżeczkę marmolady i zalewam pozostałą masą.
  • ( 3/4 foremki).
  • Piekę 25 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne