Makaron z sosem pieczarkowym

smaczny sos pieczarkowy z makaronem

Dodany przez: migotka69

Makaron z sosem pieczarkowym

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 250 g makaronu kokardki
  • 400 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 200 ml śmietany
  • łyżka mąki
  • pół kostki rosołowej
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.Cebulę kroimy w półkrążki. Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmażamy ok.8 minut i zalewamy szklanką wody. Dodajmy pół kostki rosołowej i dusimy ok.20 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką.Zagotowujemy. Gotowy sos kładziemy na makaron.Mozna również polać nim ziemniaki
makaron obiad sos pieczarki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze