Makaron z czosnkiem i salami

Ocena:

4.51 (201)

  • 30 min.
  • dla 2 osób
Pasta aglio, olio e salame

Składniki:

  • makaron (200g)
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 plasterków salami
  • oliwa z oliwek
  • czarne oliwki (dwie garści)
  • śmietana (6 łyżeczki)
  • ser parmezan
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz świeżo mielony

Makaron z czosnkiem i salami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na oliwie z oliwek podsmażamy pokrojone w plasterki salami z wyciśniętym czosnkiem, dorzucamy ugotowany makaron i posiekane oliwki, dokładnie mieszamy dodajemy śmietanę, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i gałką muszkatołową. Dodatkowo na patelni posypujemy serem mieszamy.
  • Podajemy posypane kolejną porcją parmezanu
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne