Makaron penne z łososiem i koperkiem

Ocena:

4.21 (240)

  • 20 min.
  • dla 5 osób

Bardzo smaczne penny z łososiem.

Składniki:

  • 500 gram makaronu penne
  • 150 gram wędzonego łososia
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czubata łyżka posiekanego koperku
  • 1 średnia cebula
  • sól, pieprz
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 czubate łyżki gęstej śmietany 18%
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Makaron penne z łososiem i koperkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron ugotować al, dente w osolonej wodzie.Oliwę z oliwek wlać do rondla, dodać drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek, lekko zeszklić.
  • Dodać pokrojonego w kawałki wędzonego łososia i koperek, dusić razem na małym ogniu 1,5 -2 min.Dodać śmietanę , doprawić solą, sokiem z cytryny i ewentualnie pieprzem.Wyłożyć makaron na talerze i polać sosem. Można również włożyć cały makaron do sosu i wymieszać i dopiero podawać.
  • Danie smakuje rewelacyjnie, polecam:)
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne