Makaron penne z łososiem i koperkiem

Bardzo smaczne penny z łososiem.

Dodany przez: Anullka

Makaron penne z łososiem i koperkiem

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.32 z 28 głosów)

  • Szybka kuchnia
s

Składniki

  • 500 gram makaronu penne
  • 150 gram wędzonego łososia
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czubata łyżka posiekanego koperku
  • 1 średnia cebula
  • sól, pieprz
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 czubate łyżki gęstej śmietany 18%
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al, dente w osolonej wodzie.Oliwę z oliwek wlać do rondla, dodać drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek, lekko zeszklić.
  2. Dodać pokrojonego w kawałki wędzonego łososia i koperek, dusić razem na małym ogniu 1,5 -2 min.Dodać śmietanę , doprawić solą, sokiem z cytryny i ewentualnie pieprzem.Wyłożyć makaron na talerze i polać sosem. Można również włożyć cały makaron do sosu i wymieszać i dopiero podawać.
  3. Danie smakuje rewelacyjnie, polecam:)
  4. Smacznego.
ryby obiad kolacja kuchnia wloska łosoś koper penny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze