krupnik_z_kaszy_gryczanej

Krupnik z kaszy gryczanej

Ocena:

4.47 (204)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Zupa - rewelacja bo w 100 gramach tej zupy znajduje się tylko 35 kcal!

Składniki:

  • podroby - 30 dag
  • marchewka - 1 szt
  • pietruszka - 1 szt
  • seler - 1/2 szt
  • cebulka czerwona - 1 mała szt
  • papryka - 1/2 strąka
  • kasza gryczana - 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
  • natka pietruszki
  • liść laurowy - 1 szt
  • przyprawa do zup
  • sól
  • pieprz
  • woda - 6 szklanek

Krupnik z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotować podroby (serduszka, żołądki, skrzydełka lub szyjki drobiowe).
  • Wyjąć, gdy zmięknie, a do gotującego się wywaru dodać kaszę, starte na grubej tarce warzywa, sól, pieprz, przyprawę do zup.
  • Pod koniec gotowania włożyć pokrojoną w półkrążki paprykę, dodać koncentrat i pokrojone, wcześniej ugotowane podroby. Zupę posypać natką pietruszki
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne