Krupnik z kaszy gryczanej

Zupa - rewelacja bo w 100 gramach tej zupy znajduje się tylko 35 kcal!

Dodany przez: Aseret

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • podroby - 30 dag
  • marchewka - 1 szt
  • pietruszka - 1 szt
  • seler - 1/2 szt
  • cebulka czerwona - 1 mała szt
  • papryka - 1/2 strąka
  • kasza gryczana - 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
  • natka pietruszki
  • liść laurowy - 1 szt
  • przyprawa do zup
  • sól
  • pieprz
  • woda - 6 szklanek

Przygotowanie

  1. Ugotować podroby (serduszka, żołądki, skrzydełka lub szyjki drobiowe).
  2. Wyjąć, gdy zmięknie, a do gotującego się wywaru dodać kaszę, starte na grubej tarce warzywa, sól, pieprz, przyprawę do zup.
  3. Pod koniec gotowania włożyć pokrojoną w półkrążki paprykę, dodać koncentrat i pokrojone, wcześniej ugotowane podroby. Zupę posypać natką pietruszki
warzywa zupa kasza danie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze