Kopytka na ostro

Każdy z nas lubi kopytka .

Dodany przez: laleczka20

Kopytka na ostro

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Ziemniaczki 1 kg ugotowanych dnia poprzedniego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki przyprawę suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • ognista mieszanka przypraw 4 razy młynkiem przekręcić
  • sól morska do smaku
  • mąka tortowa 2 szklanki
  • Sos:
  • pomidory 5 sztuk bez skórki
  • sól do smaku prowansalska
  • czosnek 8 ząbków sprasowany
  • pieprz biały mielony

Przygotowanie

  1. Zmieliłam ziemniaki , dodałam jajko sól pieprz i suszone pomidory oraz mąkę . Wyrobiłam ciasto. Robiłam wałeczki i kroiłam na skos . Gotowałam w lekko osolonej wodzie. Sparzyłam i pokroiłam pomidory dodałam sprasowany czosnek, sól prowansalską pieprz biały mielony i gotowałam ,dusiłam na patelni do rozpuszczenia się pomidorów. Sos wyszedł przepyszny.
obiad mąka ziemniaki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze