Kapusta z grochem

Kapusta taka jest bardzo dobra.

Dodany przez: Danusia19671

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • kapusta kwaszona ugotowana 2 kg
  • groch ugotowany 500 g
  • ziemniaki ugotowane 1 kg
  • kiełbasa cienka 50 g
  • boczek wędzony 300 g
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w kostkę, zasmażyć na patelni.
  2. Kiełbasę pokroić w kostkę, przesmażyć z tłuszczem.
  3. Ziemniaki utłuc dobrze tłuczkiem do ziemniaków, dodać rozgotowany groch, kapustę, kiełbasę i boczek z tłuszczem, dobrze utłuc wszystkie składniki, tłuczkiem do ziemniaków, i trochę jeszcze razem na wolnym ogniu poddusić. Kapusta jest najlepsza następnego dnia, odsmażana.
obiad ziemniaki groch kapusta kwaszona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze