KAPUSTA NA SŁODKO

Pyszna kapusta jako dodatek do ziemniaków.

Dodany przez: halina070177

KAPUSTA NA SŁODKO

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 zbite kapusty
  • 1 szkl cukru
  • sól i pieprz
  • ocet
  • 3 łyżki smalcu

Przygotowanie

  1. Kapustę zeszatkować. Sparzyć i gotować ok 10 minut. Następnie odcedzić. Dodać cukru oraz soli i pieprzu− do smaku. Włożyć smalec. Dobrze wymieszać. Na końcu dodać trochę octu− nie zadużo, lepiej dolać później . Prażyć aż będzie dość miękka. Spróbować i w razie wypadku dodać jakiejś przyprawy− jeśli będzie brakowało czegoś. Włożyć do słoików i gotować 15 minut.
  2. Podawać do obiadu podgrzaną na patelni.
przetwory przyprawy obiad sałatka kapusta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze