Marynowana Kapusta

Marynowana Kapusta

Dodany przez: mojegotowanie

Marynowana Kapusta

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 5 kg kapusty
  • 1/2 szklanki soli
  • ziarna pieprzu
  • goździki
  • laska cynamonu
  • liście laurowe
  • ZALEWA:
  • 1 l wody
  • 1,5 łyżki soli
  • 1/2 szklanki cukru
  • szklanka octu 10%

Przygotowanie

  1. Marynowana Kapusta
  2. Poszatkowaną cienko kapustę blanszujemy 1 min we wrzątku, odcedzamy. Na dno wyparzonych litrowych słoików wrzucamy po 6 ziarenek pieprzu, 4 goździki, kawałku laski cynamonu i liściu laurowym.
  3. Rozkładamy kapustę, lekko ugniatamy. Składniki zalewy gotujemy, gorącą zalewamy kapustę (musi być przykryta). Zakręcamy, pasteryzujemy 10 min.
  4. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  5. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
przepisy przetwory warzywa sałatka wegetariańska kapusta marynata Marynowana Kapusta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze