Kanapka z tatarem

Ocena:

4.46 (172)

  • 15 min.
  • dla 1 osoby
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 410 kcal
Składniki na 1 porcję

Składniki:

  • 15 dag polędwicy wołowej lub rostbefu
  • szalotka
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawa maggi
  • łyżka natki pietruszki
  • korniszon
  • kromka chleba
  • ew. żółtko
  • sól, pieprz

Kanapka z tatarem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Mięso oczyścić z błon i ścięgien. Zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać. Starannie wyrobić (najlepiej ręcznie), dodając odrobinę zimnej wody, olej oraz kilka kropli maggi. Przyprawić solą i pieprzem. Szalotkę obrać i drobniutko posiekać.
  • ■ Tatar rozsmarować na kromce chleba. Oprószyć szalotką oraz natką. Podawać z korniszonem, ew. z żółtkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne