Jajecznica po kalifornijsku

Ocena:

4.5 (149)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Taką wersję znanego powszechnie na całym świecie dania można spróbować na pograniczu USA i Meksyku

Składniki:

  • 8 jaj
  • po puszce zielonego groszku, tuńczyka w sosie własnym, czerwonej fasoli
  • 1 łyżka masła
  • sól, mielona papryka
  • kilka kropel sosu tabasco

Jajecznica po kalifornijsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Warzywa i tuńczyka dokładnie odsączyć. Jaja wymieszać i wylać na patelnię, na której wcześniej rozgrzać masło. Dodać sól i szczyptę papryki, smażyć ciągle mieszając. Gdy jajecznica jest już odowiednio ścięta, nałożyć na talerze, frumując kopiec. Obłożyć zielonym groszkiem, a na wierzchu umieścić tuńczyka wymieszanego z fasolą. Skropić sosem tabasco i natychmiast podawać z białym pieczywem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne