francuskie_z_cukrem

Francuskie z cukrem

Ocena:

4.51 (167)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
szybkie kruche ciasteczka

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie (arkusz)
  • 3-4 łyżki cukru brązowego (lub białego)
  • 16 g cukru wanilinowego

Francuskie z cukrem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozwijamy ciasto francuskie. Cukier brązowy (lub biały) mieszamy z cukrem wanilinowym. Wysypujemy wszystko na ciasto i lekko wgniatamy. Rolujemy ciasto francuskie z dwóch stron i kroimy na cienkie plasterki. Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia w odstępach. Pieczemy około 15 minut w 200-225 stopniach.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne