Filet z kurczaka nadziewany serem zółtym

Bardzo smaczny kurczak

Dodany przez: Elcia84

Filet z kurczaka nadziewany serem zółtym

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3.6 z 5 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 3 grube plastry sera żółtego
  • jajko
  • bułka tarta
  • mleko
  • przyprawy

Przygotowanie

  1. 1. Każdą połówkę kurczaka pokroić w cienkie plastry. Mi z jednej podwójnie piersi wychodzi 6 części, co po złączeniu daje 3 kotlety.
  2. 2. Mięso rozbić. Przyprawić według uznania. Na mięso położyć gruby plasterek sera a na to drugą cześć mięsa. Spiąć wykałaczkami.
  3. 3. Jajko rozbić na głębokim talerzu, dodać troszkę mleka i przypraw według uznania. Wymieszać widelcem. Zamoczyć mięso,a następnie przełożyć je do bułki tartej, dokładnie obtoczyć i smażyć.
  4. 4. Podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem - według uznania.
kurczak ser mięso obiad kotlet filet schab
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze