Dip rzodkiewkowy

Ocena:

4.51 (160)

  • 10 min.
  • dla 3 osób
Smaczny sos

Składniki:

  • Pół pęczka rzodkiewki
  • Kilka gałązek koperku
  • 3 małe ząbki czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • Sól
  • pieprz kolorowy

Dip rzodkiewkowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rzodkiewki umyć, osuszyć, usunąć ogonek i łodyżki. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Czosnek obrać. Na talerz wyłożyć śmietanę i majonez, dodać posiekany koperek, dodać soli i pieprzu. Czosnek przecisnąć przez praskę.
  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, schłodzić i nałożyć do miseczek.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne