dietetyczne_buraczki

Dietetyczne buraczki

Ocena:

4.53 (158)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 4 osób
Pyszna przystawka do obiadu.

Składniki:

  • * buraki ćwikłowe niewielkie 50 dag
  • * jabłka winne 2 szt
  • * sól do smaku
  • * cukier do smaku
  • * masło świeże ewentualnie 1 łyżeczka

Dietetyczne buraczki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wyszorowane buraczki ugotować w skórkach, gdy miękkie - odcedzić oblać zimną wodą, obrać ze skórki, zetrzeć na drobnej tarce lub zemleć w maszynce.
  • Dodać starte na drobnej tarce jabłka, sól i cukier do smaku, zagotować, odstawić z ognia.
  • Podając - wymieszać z łyżeczką świeżego masła (lub masła roślinnego).
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne