BURACZKI Z KAPUSTĄ

Pyszny i zdrowy dodatek do obiadu.

Dodany przez: halina070177

BURACZKI Z KAPUSTĄ

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kg buraczków czerwonych
  • 1 kg kapusty białej
  • 20 dag cebuli
  • ZALEWA:
  • 1,5 szkl wody
  • 1/2 szkl octu
  • 1 łyżka soli
  • 1 szkl cukru

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na zalewę zagotować i przestudzić. Buraczki umyć i ugotować. Następnie obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Kapustę i cebulę drobno pokroić.
  2. Wszystkie składniki razem wymieszać i zalać zalewą. Zostawić na ok. 2 godziny. Następnie włożyć do słoików. Gotować w słoikach 10 minut.
  3. Z 1 porcji wychodzi ok. 6 słoiczków 1/2 l.
przetwory obiad sałatka kapusta buraczki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze