Awokado nadziewane tuńczykiem.

Ocena:

4.47 (182)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Zdrowe i smaczne!

Składniki:

  • 4 dojrzałe awokado
  • mała puszka tuńczyka w kawałkach
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietanki
  • 1 grapefruit
  • 3/4 szklanki siekanych orzechów włoskich
  • 4 łyżki soku z grapefruita
  • 1 słodkie jabłuszko
  • sól, biały
  • szczypior do dekoracji

Awokado nadziewane tuńczykiem. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Awokado umyj, przekrój na połówki, wyjmij pestki.
  • Powiększ łyżeczką otwory po pestkach, wybrany miąższ posiekaj drobno.
  • Skrop połówki sokiem z grapefruita oraz posiekany miąższ.
  • Połącz miąższ awokado z rozdrobnionym tuńczykiem (odsączonym z zalewy),
  • dodaj majonez, śmietankę, starte w łezkę jabłko (bez skórki) i pół szklanki orzechów.
  • Dopraw masę solą i pieprzem do smaku.
  • Wyjmij cząstki grapefruita (bez błon) i ułóż je we wgłębieniach awokado,
  • następnie wypełnij wgłębienia masą tuńczykową.
  • Udekoruj szczypiorem i pozostałymi orzechami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne