press ENTER to search
Jak zrobić ogórki małosolne, żeby były twarde? Metoda 1:1 to podstawa
Babcia gotowała botwinkę na autorskiej zasmażce. Zapamiętajcie złote proporcje
Pierogi z soczewicą
Rozpuszczam 1 łyżeczkę w wodzie i podlewam pomidory. Pięknie rosną i nic ich nie bierze
Sałatka śledziowa na krakersach
Nie ruskie, nie z mięsem. We wschodniej Polsce mają przepis na dużo lepszy farsz do pierogów
Kotlety korsarza zdeklasowały mielone. 2 wyraziste składniki dodają 10x więcej smaku
Wrzućcie do miski twaróg i wbijcie jajka. Prosty przepis na pyszne i sycące śniadanie
Kotlety gyros z piekarnika
Zawijam w papier i nawet nie włączam piekarnika. Przepis na pyszny i łatwy obiad
Pasta do chleba z botwinki to moje odkrycie. 2 wyraźne dodatki podkręcają smak niesamowicie
Wystarczy powiesić worek z wodą na oknie, a muchy nie wlecą. Nie wierzyłam, póki nie spróbowałam
Naleśniki z kaszy manny
Dodaję ten składnik do wszystkich surówek, ale do mizerii spróbowałam pierwszy raz. Wyszła genialna
Nikt nie wie, co zrobić z bakłażana. Ja ścieram i robię placki lepsze niż ziemniaczane
Ucieram ziemniaki z innym warzywem. Zwykłe placki ziemniaczane wypadają przy nich blado
Już nie zawijam gołąbków. Zamiast nich robię szybkie kotlety duszone w kapuście
Podlewam ogórki nawozem ziołowym i rosną jak na drożdżach. Zbiory mam zawsze imponujące