warzywa_w_sosie_serowym

Warzywa w sosie serowym

Ocena:

4.48 (163)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Warzywa w sosie serowym wspaniale smakują z chińskim makaronem Noodle !

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków
  • 1 średni ogórek zielony
  • fasolka szparagowa (w zimie może być z puszki lub mrożonki)
  • Puszka kukurydzy konserwowej
  • Jedna czerwona papryka marynowana
  • 1 średnia cebula
  • makaron chiński noodle (do kupienia w delikatesach lub sklepie z żywnością ekologiczną)
  • 2 serki topione klasyczne
  • śmietana 22% - pół małego opakowania
  • 1 opakowanie sosu serowego w proszku
  • ser żółty np. gouda
  • oliwa z oliwek
  • pierz
  • sól
  • bazylia i inne zioła suszone
  • papryka słodka w proszku

Warzywa w sosie serowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Sos :
  • Sos serowy mieszamy z wodą i zagotowujemy go na ogniu dodając do niego pół opakowania śmietany oraz dwa serki topione
  • Warzywa :
  • Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, kroimy je w łódeczki i przysmażamy lekko na patelni.
  • Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie (w przypadku mrożonej fasolki należy ją wrzucić na rozgrzany tłuszcz i tak smażyć pod przykryciem około 10 min).
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy na nią pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno marynowaną paprykę, ogórka zielonego plastrach, kukurydzę, łódeczki z ziemniaków oraz fasolkę szparagową.
  • Warzywa przyprawiamy do samku wyżej wymienionymi przyprawami i smażymy na patelni przez ok. 10 minut po czym mieszamy z sosem serowym.
  • Przed podaniem wszystko posypujemy tartym żółtym serem
  • Podajemy z makaronem chińskim Noodle.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne